CVJO Academy

Als ondernemer ben je constant aan het verbeteren, jezelf aan het ontwikkelen. De vraag naar opleidingen is dan ook groot. Bij het CVJO hebben we veel expertise in huis en ongeveer 5 keer per jaar organiseren we een workshop voor en door de CVJO-ondernemers. Ook ondernemers van buiten kunnen tegen een kleine vergoeding aansluiten.

Verdienmodel

Iedere startende ondernemer is er mee bezig. Wat wordt mijn verdienmodel? Hoe ontkom ik als ZP’er aan het ‘uurtje-faktuurtje’ model en kijk ik met mijn klant samen naar de toegevoegde waarde van mijn product of dienst?

Hans Idink, van Orgis heeft zich daarom verder verdiept in dit thema en een workshop voorbereid waar we nog vaak op teruggrijpen tijdens de lunch. Geen rekenmodellen maar veel meer oefenen met de benadering naar potentiële klanten en de waardebepaling.

We hebben ook geoefend met waardebepaling achteraf en wat dit betekent voor je bedrijfsvoering. De workshop werd zo positief beoordeeld dat deze al in de herhaling is geweest begin dit jaar.

Lees meer..

Acquisitie

Een woord waar veel ondernemers de kriebels van krijgen. Beelden van ‘telefoonboek bellen’ en ‘je voet tussen de deur’. Dit is gelukkig maar een eenzijdige benadering van acquisitie: elk contact met een potentiële klant is acquisitie. We beginnen met het geruststellende inzicht dat iedereen dus toch al aan acquisitie doet.

Waar het wel vaak aan ontbreekt is een plan, strategie. Acquisitie gaat vaak ad hoc en ook aan de opvolging schort het vaak. We hebben met elkaar geoefend met acquisitiegesprekken en feed back gegeven. Ook hebben we gekeken naar manieren waarop we meer structuur en doelmatigheid in de acquisitie kunnen brengen.

Lees meer..

Ondernemend schrijven

Bij het CVJO hebben we een aantal schrijftalenten in huis. Het ligt dan ook voor de hand dat we Gerrit Geuvers gevraagd hebben om zijn kennis en talent met ons te delen. We hebben vooral ingezoemd op websiteteksten, iets waar veel ondernemers mee aan de slag zijn.

Goed om de do’s en dont’s op een rijtje te zien en een aantal goede en slechte voorbeelden de revue te zien passeren. Daarna zelf aan de slag zodat we elkaar feedback kunnen geven. Deze gaat zeker binnenkort weer gegeven worden.

Lees meer..