Nieuws

Wat is er de laatste tijd gebeurd bij het CVJO? Maandelijks verschijnt er een nieuwsbrief met nieuws over evenementen die we organiseren, over de aangesloten ondernemers en interessante ontwikkelingen die van invloed zijn op het ondernemerschap. Schrijf je in voor de nieuwsbrief om niets te missen.

Bedrijven Boost 2015

Bedrijven Boost 2015
Leren en ervaren wat het hebben van een eigen bedrijf betekent

In de eerste week van juli vindt op diverse locaties in Doetinchem de Bedrijven Boost 2015 plaats. Dit is een intensieve stoomcursus ‘succesvol ondernemen’ voor startende ondernemers. Bedrijven Boost 2015 wordt georganiseerd door het Graafschap College en het Centrum Voor Jong Ondernemerschap (CVJO), samen met experts op het gebied van ondernemerschap. Het doel is om ondernemerschap in de Achterhoek te bevorderen. CVJO doet dit door kennis, ervaring en netwerken van startende ondernemers te bundelen en deze te koppelen aan kennis en ervaring in de regio. Het Graafschap College wil excellente ondernemende studenten, medewerkers en alumni nog beter ondersteunen in hun ondernemersambities.

Deelnemers hebben na dit Boost programma een ingevuld Business Model Canvas. Het Business Model Canvas is een tool om je business model op een transparante en overzichtelijke manier in kaart te brengen, onder de loep te nemen en communiceerbaar te maken. Tevens kunnen ze hun ondernemersplan pitchen, weten wat hun USP’s ( unique selling points) zijn, hebben een exploitatie- en investeringsbegroting, hebben hun bedrijfsprocessen uitgewerkt en staan klaar om een start te maken. Regionale succesvolle experts en ondernemers verzorgen masterclasses en workshops en coachen deelnemers met persoonlijke vragen. De deelnemers werken individueel en in kleine groepen. Elke groep heeft tijdens de 5- daagse Bedrijven Boost ondersteuning van een buddy. De buddy’s zijn ondernemers en werken samen met verschillende CVJO om ondernemerschap bij jongeren te stimuleren.

Op de finaledag presenteren de deelnemers hun ondernemersplan aan een jury door middel van een pitch van 10 minuten. Het meest belovende plan krijgt een prijs in de vorm van verdere begeleiding bij het opstarten of verder uitbouwen van zijn of haar idee. De prijs zal worden uitgereikt door Ingrid Lambregts, wethouder van Doetinchem, samen met Ted van Vilsteren, sectordirecteur Economie en Dienstverlening bij het Graafschap College.

Bedrijven Boost 2015 vindt plaats op:
Donderdag 2 juli t/m maandag 6 juli ( inclusief 1 overnachting). Inschrijven is niet meer mogelijk.

Op de website van de Bedrijven Boost 2015 (www.bb2015.nl) is het volledige programma te vinden en wordt tijdens de dagen van de Bedrijven Boost 2015 een fotogalerie bijgehouden van workshops, masterclasses en activiteiten.

Locatie(s):
Donderdag 2 juli, Gruitpoort (Hofstraat 2 in Doetinchem).
Vrijdag 3 juli, Hartenvrouw (Waterstraat 28 in Doetinchem), DZC’68 (Sportweg 6 in Doetinchem).

Zaterdag 4 juli (DZC ’68 Sportweg 6 in Doetinchem), Gruitpoort (Hofstraat 2 in Doetinchem).
Zondag 5 juli, Gruitpoort (Hofstraat 2 in Doetinchem).
Maandag 6 juli, Borghuis ( Burg. van Nispenstraat 4 in Doetinchem).

 

Meewerkende partijen:
Nieuwland, Zorgbad Zonnewater, Puik, ROZ, Hartenvrouw, KAB accountancy, SJ coaching en recruitment, BonsenReuling, Pincvision, Rabobank, Ubbink, Stads café Simons, Wenters Sport, Gruitpoort, Borghuis, DZC ’68, Ontknoooper, CNCPTMKR, Hartenvrouw en Ridder&Coach.

Website: www.BB2015.nl

Lees meer..

Ik wil de CVJO nieuwsbrief!


* verplicht in te vullen