Nieuws

Wat is er de laatste tijd gebeurd bij het CVJO? Maandelijks verschijnt er een nieuwsbrief met nieuws over evenementen die we organiseren, over de aangesloten ondernemers en interessante ontwikkelingen die van invloed zijn op het ondernemerschap. Schrijf je in voor de nieuwsbrief om niets te missen.

Nieuwe starter bij het CVJO, Herma Dousma

Met haar jarenlange ervaring als leerkracht in het basisonderwijs, startte Herma Dousma in 2011 met haar eigen onderneming ‘Wijze Wereld’. In haar praktijk begeleidt ze kinderen met hun huiswerk en geeft ze bijlessen op vele vakgebieden. Aan de hand van een aantal vragen stelt Herma zich voor.

Waarom naar het CVJO?

WijzeWereld was toe aan een nieuwe stap. Ik wilde het geven van bijlessen en huiswerkbegeleiding graag voortzetten op een nieuwe locatie. Een locatie die wat centraler gelegen is en waarbij privé en werk wat meer gescheiden is. De collega’s die ik bij het CVJO ontmoet en de frisse ideeën van iedereen daar om mij heen geven mij veel energie.

Je bent ook ‘specialist begaafdheid’ Kun je dit toelichten?

Als Specialist Begaafdheid ben ik opgeleid om te onderzoeken wat begaafde leerlingen binnen het reguliere basisonderwijs nodig hebben om een groei in hun ontwikkeling te bewerkstelligen. Ik kijk naar waar leerlingen staan in hun leerproces, wat hun vervolgstap zou moeten zijn en wat ze ervoor nodig hebben om die stap te kunnen zetten. Ik ben ervan overtuigd dat er vaak ‘anders’ gedacht en gewerkt moet worden.

Wat maakt het werken met kinderen zo leuk?

Kinderen zijn oprecht. In één op één situaties krijg je meer tijd om fijne gesprekken te voeren. Kinderen weten vaak goed te verwoorden welke problemen ze ervaren. Je merkt het wanneer ze ermee geholpen zijn. Je voelt dan dat ze vertrouwen in je hebben.

Heb je zelf ook kinderen en geef je hen ook bijles?

Ik heb twee zoons. Rens is 11 jaar, hij zit in groep 7. Jelle is 13 jaar, hij zit in de eerste op het Rietveldlyceum. Rens laat zich helaas niet zo goed helpen door zijn moeder. Ik hoop dat dat makkelijker wordt als hij naar het voortgezet onderwijs gaat. Jelle vindt het fijn dat ik hem vaak help met zijn huiswerk. Samen maken we mindmaps en help ik hem met het leren van woordjes voor bijvoorbeeld Frans. Voor mij ook fijn, zo kan ik nieuwe manieren uitproberen en aanpassen.

Terugkomend op de eerste vraag. Wat is je ervaring tot dusver bij het CVJO?

Ik vind het ontzettend leuk dat ik nu aangesloten ben bij het CVJO. Ik vind dat er een prettige werksfeer is. Ik heb ontzettend veel nieuwe mensen leren kennen uit veel verschillende branches. Wat ik ook als heel prettig ervaar is dat je dag en nacht gebruik kunt maken van het CVJO. Voor mij erg handig omdat ik op hele wisselende tijden werk.

Lees meer..

Ik wil de CVJO nieuwsbrief!


* verplicht in te vullen