Nieuws

Wat is er de laatste tijd gebeurd bij het CVJO? Maandelijks verschijnt er een nieuwsbrief met nieuws over evenementen die we organiseren, over de aangesloten ondernemers en interessante ontwikkelingen die van invloed zijn op het ondernemerschap. Schrijf je in voor de nieuwsbrief om niets te missen.

CVJO-bovenburen

Gluren bij de buren

In het kader van de onlangs gehouden Burendag, geven we een klein inkijkje bij onze bovenburen. Een gemêleerd gezelschap van ondernemers, al dan niet op de benedenverdieping gestart bij het CVJO. Rolf Winter is een van die ondernemers en noemt zich tegenwoordig ‘de ordeverstoorder’.

Begin 2009 bedacht Rolf het concept Centrum Voor Jong Ondernemerschap en in 2010 is de eerste vestiging opgestart in Doetinchem. Tot september 2014 was hij verantwoordelijk als bestuurder/directeur voor deze eerste vestiging. Inmiddels zijn er 10 volledig zelfstandig opererende vestigingen in Oost en midden Nederland.

Inmiddels groeide Rolf ‘uit zijn jasje’ en verhuisde met zijn team van puike professionals naar de bovenverdieping. Ze bouwen dagelijks aan nieuwe websites, webshops en webconcepten. Daarnaast leveren ze Met Gezond Boerenverstand, digitale oplossingen in het sociale domein.

Door wie wordt de bovenverdieping nog meer bevolkt?

De jongens van Smash, oud bekenden van het CVJO, hebben sinds 1 juni hun intrek genomen in een heus eigen kantoor. Samen met Geert Römer (van Geert Römer Videoproducties) en Michiel Sanders van It’s Language. Een grondige verbouwing heeft geresulteerd in een prachtig ingerichte werkruimte met veel industriële elementen.

Daniëlle Kempers heeft een praktijk voor natuurgeneeskunde en Marleen Hemink houdt zich bezig met diverse ontspanningsmassages.

De kunstenaar Steven Thus en fotograaf Valerie Visschedijk zijn de ‘artistiekelingen’ van de bovenverdieping. En, last but not least, hebben we Tom Salemink van AchterhoekWerkt.nl. Dit is de portal waar het Achterhoekse bedrijfsleven zich kan presenteren aan jonge hoger opgeleide talenten. Samen met zijn team heeft hij tientallen matches gemaakt tussen stage- en werkzoekenden in de Achterhoek.

T20

Een mooi stel ondernemers die, samen met de ondernemers van het CVJO, T20 vormen. Dit staat voor Terborgseweg 20 in Doetinchem. Het mooie is dat je altijd bij elkaar te rade kunt gaan, natuurlijk onder het genot van een kopje koffie.

Coffee is always a good idea

Lees meer..
Ad de Haas CVJO

Welkom aan nieuwe ‘starter’ Ad de Haas

Een aantal maanden geleden is Ad de Haas aangesloten bij het Centrum voor Jong Ondernemerschap. Een veelzijdige ondernemer die zich bezighoudt met het bemiddelen, adviseren, doceren, begeleiden, trainen en coachen van mensen.

Leren en Denken

Twee vragen hebben Ad altijd bezig gehouden namelijk, wat is nu eigenlijk leren en wat is nu eigenlijk denken? En na een intensieve zoektocht heeft hij daar antwoord op gekregen. Voor hem hebben die twee begrippen steeds meer de betekenis gekregen van voelen, luisteren, volgen en herinneren.

Je bent ook healer. Wat is jouw weg daarin geweest?

Ik denk dat iedereen in potentie een healer is, zichzelf kan genezen alleen zijn we dat vergeten. Ik deed mijn dingen op gevoel en vanuit een natuurlijk vertrouwen. Ik wist, zag, voelde gewoon bepaalde dingen, dat snapte ik.
In de periode van 2013-2014 heb ik een vijftal studiereizen gemaakt naar Egypte en ben ik verder opgeleid en ingewijd als healer.

De laatste 25 jaar heeft Ad zich bezig gehouden met het bemiddelen, adviseren, doceren, begeleiden, trainen en coachen van mensen. En dat in verschillende situaties. Deze mix van ervaringen komt nu samen in het healerschap.

Een nieuwe werkplek

‘Ik vind bij het CVJO een fijne plek om mijn activiteiten verder te kunnen uitbreiden en gestalte te geven. Om samen met andere ondernemers tot nieuwe producten te kunnen komen en om elkaar te inspireren’, aldus de Haas.

Lees meer..

Gelderland Arbeidswijs

Het thema van Gelderland Arbeidswijs is dit jaar: “Op naar een duurzame economie! Anders leren en werken, hoe doe je dat?” Dit sprak twee cvjo-ers wel aan en ze wilden graag gehoor geven aan de oproep om ideeën in te brengen.

Open innovatietraject

Gelderland Arbeidswijs is een open innovatie traject van de provincie Gelderland dat in 2016 voor de eerste keer heeft plaatsgevonden. Of je nu student, werkzoekend, onderwijzer of ondernemer bent. Iedereen met een goed idee, inzicht, product, dienst of samenwerkingsvorm over onderwijs en arbeidsmarkt kan meedoen.

Uitdaging

Er zijn veel mensen werkzoekend, terwijl veel Gelderse bedrijven juist op zoek zijn naar personeel. Er is hier een gat tussen vraag en aanbod. Heb jij een idee om het gat tussen leren en werken te dichten? Beschrijf zo specifiek mogelijk de doelgroep, het cruciale probleem, de oplossing en benoem de belangrijkste functionaliteiten en/of diensten. Een uitdagende opdracht. Maar dat is de dames Erna Stalknegt (mensenwerknl) en Henriëtte van Tuil (verdraaidgoedpresteren) wel toevertrouwd.

And The Winner Is

Dat is nog even afwachten. Nadat de vakjury alles heeft beoordeeld worden vijf finalisten geselecteerd. Zij pitchen hun idee voor jury en publiek en kan er online gestemd worden. Heel veel succes dames! We blijven jullie volgen. Zeker met die prijs van 10.000 euro in het vooruitzicht 😉

Lees meer..
Burgemeester Mark Boumans - Ondernemerscafe CVJO

De burgemeester op bezoek bij het CVJO

Het Ondernemerscafé van vrijdag 8 september stond in het teken van kennismaken. Met de nieuwe burgervader van Doetinchem en de partners die zich verbonden hebben aan het CVJO.

Burgemeester Mark Boumans vertelde dat hij enthousiast wordt van dit soort initiatieven waar ondernemers elkaar kunnen ontmoeten en samen kunnen werken. ‘Het CVJO dient als broedplaats voor startende ondernemers zodat je snel kan groeien. Dit gaat in een dynamische omgeving met collega ondernemers vaak sneller dan wanneer je alleen op je zolderkamer zit. Belangrijk voor de Achterhoek!’.

Partners

We werken al jaren samen met de Rabobank als partner en daar zijn we heel blij mee. Vanaf 1 september komen daar nog een aantal partners bij, namelijk: Van Weeghel, Doppenberg en Kamps – Notarissen | Juristen | Adviseurs, de gemeente Doetinchem, KAB accountants & Belastingadviseurs en Grootjans Advocaten. Onder het toeziend oog van de burgemeester, werden de contracten officieel getekend.

Ondernemerscafe-partners

V.l.n.r. René Raedeman (Van Weeghel, Doppenberg en Kamps – Notarissen | Juristen | Adviseurs), Arnoud Thuss (KAB Accountants & Belastingadviseurs) en Jeffrey Zeegers (Grootjans Advocaten)

Na alle plichtplegingen, handjes schudden, zoenen en bloemen uitreiken, was er volop gelegenheid elkaar te spreken en de nieuwe partners beter te leren kennen. Vooral de burgemeester was een favoriete gesprekspartner.

6 Oktober volgende Ondernemerscafé

Deze interessante netwerkbijeenkomst gemist? Zet dan vast 6 oktober in je agenda. Dan is er weer de gelegenheid om van 16.00 tot 16.30 informeel te netwerken. Op deze vrijdagmiddag gaat Ted van Vilsteren, sectordirecteur van het Graafschap college, ons iets vertellen over plannen met het V&D pand. Aanmelden is niet noodzakelijk maar fijn als je op onze Facebookpagina aangeeft dat je komt.

Ondernemerscafe

Lees meer..

Ik wil de CVJO nieuwsbrief!


* verplicht in te vullen