Nieuws

Wat is er de laatste tijd gebeurd bij het CVJO? Maandelijks verschijnt er een nieuwsbrief met nieuws over evenementen die we organiseren, over de aangesloten ondernemers en interessante ontwikkelingen die van invloed zijn op het ondernemerschap. Schrijf je in voor de nieuwsbrief om niets te missen.

Doetebol

Ondernemerscafé met ‘Doetebol’

Tijdens het Ondernemerscafé op vrijdag 6 juli ontvangen we met veel plezier René Reumer van de Stichting Doetebol. Hij vertelt over het inwonersinitiatief Doetebol in de wijk Schöneveld. René is een van de initiatiefnemers en deelt met ons hoe deze stichting is ontstaan en waar ze gaandeweg tegenaan liepen. Er zijn verrassend veel overeenkomsten met het opstarten van een onderneming. 

Wat is Doetebol?

Doetebol is een belevingspark in de wijk Schöneveld (zuid) in Doetinchem en is ontstaan vanuit een buurtinitiatief  Een park waarin ruige natuur de basis is, waarin kinderen met losse, natuurlijke materialen kunnen spelen en ontdekken. Maar ook een plek waar volwassenen en ouderen uit de wijk kunnen wandelen, uitrusten en elkaar ontmoeten. Een plek om je uit te leven en om te genieten.

Ontwikkeling

Het park is nog volop in ontwikkeling. Tijdens de eerste bewonersavond ontstond een werkgroep die zich bezighoudt met de inrichting en onderhoud van het park. Samen met hoveniersbedrijf ‘De tuinen van Geerdink’ werden plannen gemaakt en verder uitgewerkt.

Natuurlijk spelen

Als basis van de Doetebol zien we een robuust stuk speelnatuur met natuurlijke spelaanleidingen. Het belevingspark is duurzaam ingericht met los materiaal als water, zand, stammen, boomschijven, stenen en takken waar kinderen kunnen ravotten, hutten bouwen en ontdekken. Dit alles op een plek met reliëf, een landschap met grotere bomen en een waterloopje, inheemse struiken en planten, veel bloemen en eetbaar groen. Zodat biodiversiteit gegarandeerd is en er ook plaats is voor bijen, vlinders, vogels en kleine zoogdieren.

Presentatie

In zijn presentatie neemt René ons mee hoe de Stichting tot stand is gekomen. Een traject van ‘aanlegclubje van een belevingspark’ naar een beheer- en onderhoud organisatie met een sociale missie die inmiddels wijkoverschrijdend is. Om dit te realiseren heeft bij begin 2017 een plan geschreven en is de Stichting Doetebol ingericht volgens het Canvas model van Prof. Jan Jonker.

Kom je ook?

Aanmelden voor het Ondernemerscafé is niet verplicht maar we stellen het op prijs als je aangeeft op de Facebookpagina dat je erbij bent! Je bent van harte welkom op vrijdag 6 juli vanaf 16.00 uur. Tot dan!

Lees meer..
Annemieke Bremmer-CVJO

Annemieke Bremmer stelt zich voor

Annemieke Bremmer noemt zichzelf een verhalenverteller en motivator. En verhalen vertellen kán ze. Dat doet ze al van kinds af aan. Ze inspireert Achterhoekse ondernemers om hun hart te volgen en verhalen te gaan schrijven met woorden die diep van binnen komen. 

Om als ondernemer je verhaal te kunnen schrijven is het nodig om je drijfveren en je visie te leren kennen. Heb je die eenmaal gevonden dan leert Annemieke hen hoe ze hun verhaal in hun eigen woorden kunnen schrijven. Die verhalen zijn erg krachtig en zorgen voor verbinding met de doelgroep.

Het ondernemen is Annemieke niet vreemd. Op haar 21e startte ze samen met een goede vriendin een videoproductiebedrijf. Ook hier ging het om mooie verhalen die werden omgezet in video. Maar door ziekte van haar jongste zoon koos ze ervoor om voor het gezin te gaan. Deze periode gaf haar ook de tijd om bij zichzelf na te gaan wat ze nu echt wilde.

Noaberschap

Annemieke: “Ik droom van een Achterhoek die uniek is en bijzonder door de manier waarop wij met elkaar omgaan. De Achterhoek is van oudsher sterk in noaberschap en ik hoop dat we met z’n allen beseffen dat datzelfde naoberschap in ondernemersland de sleutel is om onze regio weer te laten groeien. Ik hou van lokale ondernemers om hun passie, lef en ze zijn innovatief. Het is mijn missie om kleine Achterhoekse ondernemers te verbinden.”

Samen sta je sterker en kunnen we de diversiteit in ons mooie Achterhoek behouden.

CVJO

Op de vraag waarom ze voor het CVJO heeft gekozen zegt ze: “Ik kende het CVJO al vanuit de tijd dat ik mijn vorige bedrijf had. Het gedachtegoed erachter heeft me altijd aangesproken. Ik wist dat ik andere mensen om me heen nodig had om vooruit te komen. Tijdens de maand van het ondernemerschap heb ik een maandje proef gedraaid. Die maand heeft me over de streep getrokken. Ik voelde wat het doet als je andere ondernemers om je heen hebt die er gewoon zijn en je verder willen helpen als je vragen hebt.”

Lees haar eigen mooie verhalen op annemiekebremmer.nl

Annemieke-Bremmer-Logo

Lees meer..
CVJO

De keuze is reuze bij het CVJO

Dat je bij het Centrum voor Jouw Onderneming een inspirerende werkplek kunt huren is alom bekend. En dat je met mede-ondernemers kunt sparren en brainstormen is ook en groot pluspunt. Maar het CVJO biedt nog meer mogelijkheden. Bijvoorbeeld het afnemen van een strippenkaartabonnement of het separaat huren van een praktische workshopruimte.

Ondernemen is een vak apart

Als (startend) ondernemer zie je soms door de bomen het bos niet meer. Er zijn zoveel (nieuwe) zaken die op je pad komen. Over jouw vak weet je alles maar over het vak ondernemen is nog veel te leren. Hoe fijn is het dan, om met ervaringsdeskundigen om de tafel te zitten. Binnen het CVJO benaderen we elkaar open en eerlijk. En we zijn ook niet te beroerd elkaar te helpen. Dat is de kracht van het CVJO!

Compleet, als vriend of met strippen?

Binnen het CVJO kennen we verschillende abonnementsvormen. Voor iedere abonnementsvorm gelden de volgende faciliteiten:

  • Een werkplek
  • Koffie/thee faciliteiten
  • Wifi
  • print- en kopieerfaciliteiten
  • gebruik van de spreekkamers

De abonnementsvormen op een rij:

Ondernemer: Tarieven startend bij € 185,00 met een maximum van € 215,00 per maand.
Extra faciliteiten: gebruik workshopruimte / 24 uur per dag beschikbaar / eigen parkeerplaats

Vriend van: 1 dagdeel per week / Tarief: 75,- per maand
Extra faciliteiten: gebruik workshopruimte (parkeerplaats indien er plaats is)

Strippenkaart: Tarief € 150,00 voor 10 dagdelen
Gebruik workshopruimte tegen extra betaling

Workshopruimte:
Huur per dagdeel € 50,00 en een hele dag € 75,00.

Coaching ruimte: op basis van een strippenkaart (vraag naar de mogelijkheden)

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw.

Kennismaken

Het CVJO is een inspirerende omgeving om een vliegende start te maken of jouw bedrijf verder te laten groeien. De plek waar wij onze ambities, maar ook zorgen met elkaar delen. Waar we elkaar helpen om onze ondernemersdoelen te realiseren.

We zien je graag

Twijfel je nog en wil je het eerst met eigen ogen zien? Geen probleem. Maak een afspraak met Marianne Kock (aanjager) en zij vertelt je alles over de verschillende abonnementsvormen en mogelijkheden. Ook een bepaalde periode proefdraaien behoort tot de mogelijkheden. We zien je graag bij het CVJO.

CVJO buitenzijde

 

Lees meer..
zzp-er loopt omzet mis

Kwart ZZP’ers loopt omzet mis

Uit onderzoek van ZZP Barometer blijkt dat ruim een kwart van de zelfstandig ondernemers gedurende de afgelopen jaren een deel van hun omzet niet heeft kunnen innen.

Bij ruim de helft van deze groep (51%) ging dat om een percentage van 1-5 procent van hun gehele omzet. Bij 42,6% is dit minder dan 1 procent van de omzet en bij 6,4% was dit meer dan 5 procent. Dit onderzoek werd gedaan onder 840 zzp’ers in samenwerking met Knab. Uit eerder onderzoek van ZZP Barometer is gebleken dat 30% van de zzp’ers weleens te maken heeft gehad met wanbetaling. Ook nu blijkt dat 73,3 % van de zzp’ers in 2017 inkomsten is misgelopen.

De juiste factuur

Zorg er in eerste aanleg voor dat je in ieder geval een juiste factuur verstuurt. Een factuur in Nederland moet wettelijk gezien altijd aan een aantal voorwaarden voldoen. Hier lees je hoe je een goede nota opstelt.

Wat te doen tegen wanbetalers?

Het is heel vervelend als je te maken krijgt met wanbetalers maar met onderstaande tips kun je wellicht een hoop ellende voorkomen. Als ondernemer wil je je richten op je business en niet op een eventuele rechtsgang naar de rechter. Doe je voordeel met deze tips hoe je wanbetalers effectief aanpakt.  Op de website van ikgastarten lees je de toelichting op deze tips.

Tip 1: Weet wanneer je risico loopt
Tip 2: Hanteer een vaste betalingstermijn
Tip 3: Verzend een eerste betalingsherinnering
Tip 4: Neem telefonisch contact op
Tip 5: Verzend een tweede betalingsherinnering
Tip 6: Schakel een incassobureau in
Tip 7: Span een rechtszaak aan

Debiteurenbeheer

Natuurlijk is het belangrijk om je zo veel mogelijk in te dekken voor wanbetalers door een financiële buffer op te bouwen en te zorgen voor voldoende opdrachtgevers. Maar het is misschien wel nog belangrijker om je debiteurenbeheer strak te organiseren. Want als je dit goed organiseert loop je minder kans op wanbetalers.

Bron: ZZP Barometer en ikgastarten.nl

Lees meer..

Ik wil de CVJO nieuwsbrief!


* verplicht in te vullen