Nieuws

Wat is er de laatste tijd gebeurd bij het CVJO? Maandelijks verschijnt er een nieuwsbrief met nieuws over evenementen die we organiseren, over de aangesloten ondernemers en interessante ontwikkelingen die van invloed zijn op het ondernemerschap. Schrijf je in voor de nieuwsbrief om niets te missen.

Nieuwe website CVJO

Vol trots presenteren we de vernieuwde website van het CVJO. Achter en voor de schermen is er hard gewerkt om deze nieuwe website een prachtig smoel te geven en technisch in de lucht te krijgen en te houden.

Sylvana Volkers (Studio Boszkers) kon zich helemaal uitleven in een vernieuwende en frisse look and feel van de site. Dat is haar, als gerenommeerd webdesigner, wel toevertrouwd.

En Sjors Roelofs (Ilusix) tekende voor de technische aspecten die komen kijken bij het ‘in de lucht krijgen en houden van een website’. Is de beveiliging op orde, alle plug-ins geïnstalleerd, het overzetten naar een andere server. En dat zijn nog maar een paar aspecten. Met zijn passie voor het web realiseert hij functionele, moderne en goed te onderhouden websites die een bedrijf op de juiste manier online presenteren.

En, last but not least, Marianne Kock., de aanjager van het CVJO heeft hierin het initiatief genomen. En daar zijn alle CVJO’ers heel blij mee. Want, laten we eerlijk zijn, de website was wel toe aan een ‘opfrisbeurt’. Marianne zorgde voor de content, niet onbelangrijk. Je site mag er dan fris en fruitig uitzien, technisch goed in elkaar zitten, maar het gaat toch om de boodschap.

Een groot voordeel voor Marianne was, dat ze niet ver hoefde te zoeken naar de juiste mensen voor deze klus. ‘Dat hebben we hier dus gewoon in huis’, aldus een trotse Marianne.

Nieuwe_website_CVJO

Lees meer..

Burgemeester op bezoek bij 3e Ondernemerscafé

Het Ondernemerscafé op 7 juli was weer een groot succes. Op enthousiaste manier vertelde Jan van Ulst over het nieuwe initiatief van Bind! en medewerkers van de Rabobank hadden een interessant betoog over financial lease .

Bind!

Het was een gezellige drukte aan de Terborgseweg 20. We hebben nieuwe ondernemers mogen begroeten en er was weer volop gelegenheid om te netwerken. Jan van Ulst van de Groenmakers vertelde over een nieuw initiatief van Bind! Dit MVO-platform is een snel groeiend netwerk van werkgevers die kansen willen creëren voor Achterhoekers met een afstand tot de arbeidsmarkt. Werkgevers die op zoek zijn naar mensen met bijzondere talenten en daar werk van maken. Stichting Bind! richt zich op maatschappelijk verantwoord ondernemen en focust op de ‘p’ van people.

Financial lease

Daarnaast hebben Niek en Jocelyn van de Rabobank iets verteld over financiering. Hoe krijg je ‘kaal’ geld van de bank en wanneer kun je gebruik maken van financial lease. Wanneer je een machine of een bus aanschaft dan kan de Rabobank dit voor je kopen en kun je bij hun een financial lease afsluiten.

Speciale editie Ondernemerscafé op 8 september

Burgemeester van Doetinchem Mark Boumans

Tenslotte werden de stagiaires Lotte, Vera en Lale nog even in het zonnetje gezet en bedankt voor hun bijdrage. Top gedaan dames! Lotte en Lale zijn nu klaar bij het CVJO en Vera komt na de vakantie weer terug voor het vervolg van haar stageopdracht.
In augustus is er geen Ondernemerscafé maar noteer alvast 8 september in je agenda. Dit wordt een speciale editie waarbij ook de burgemeester, Mark Boumans aanwezig zal zijn. Tevens worden de partners van het CVJO voorgesteld.

Kom je ook?

We ontmoeten je graag op vrijdagmiddag 8 september bij het Centrum voor Jong Ondernemerschap. Aanvang 16.00 uur tot plm. 17.30 uur. Aanmelden is niet noodzakelijk maar fijn als je op onze Facebookpagina aangeeft dat je komt.

Lees meer..

Ervaringen CVJO’ers op DOEL-GROEP-sessies

Op initiatief van een van de ondernemers van het CVJO, zijn we eind juni gestart met een soort DOEL-GROEP-sessies. De bedoeling van deze wekelijkse bijeenkomsten is elkaar te ondersteunen bij het omzetten van je dromen naar doelen en concrete resultaten.

Oproep

“Wat ik zou willen is een groepje CVJO'ers, die elke week samenkomt om elkaar actief te ondersteunen (of opjagen of onder sociale druk te zetten) om concrete stappen te zetten om een doel te bereiken met je onderneming.” Dit was de oproep van Hans Idink (De Mirdan Filosofie) en daar werd massaal gehoor aan gegeven. Er waren zoveel aanmeldingen dat de groep is opgesplitst in tweeën, een donderdag- en een vrijdaggroep.

Vallende kwartjes

Wat is je droom en wat wil je realiseren? Een goede vraag als uitgangspunt voor volgende stappen met je onderneming. Zelf maak ik deel uit van de vrijdaggroep. Onder de bezielende leiding van Henriëtte van Tuil bespreken we open en eerlijk wat onze belemmeringen zijn, wat we willen bereiken en welke acties we daarvoor gaan ondernemen.

Schop onder de kont

Het werkt voor mij heel inspirerend. Je wordt aangezet tot nadenken. Wie ben je, wat doe je en waarom doe je dat. Met tenslotte de hamvraag: wat wil je bereiken (veranderen) met je onderneming en hoe ga je dat realiseren? De groep denkt mee, geeft tips en stelt relevante vragen. Waar ik veel aan heb is de goedbedoelde en doelgerichte schop onder de kont. Je wordt vriendelijk doch dringend aan je eigen te nemen acties herinnerd.

Pluspunt

Ik vind het belangrijk om te melden dat we binnen het CVJO elkaar open en eerlijk benaderen. En we zijn ook niet te beroerd elkaar te helpen. Dat is een groot pluspunt en tevens de kracht van het CVJO!

Komkommertijd

Voor mij is de zomerperiode geen komkommertijd. Ik ga lekker aan de slag met het ontwikkelen van aanvullende diensten en producten om mijn klanten nóg gerichter te kunnen helpen bij hun blogavontuur.

Komkommertijd-Het Blogbureau

 

Lees meer..

DBA weer uitgesteld

De Staatssecretaris van Financiën, Eric Wiebes, laat in een brief aan de Tweede Kamer weten dat de handhaving van de wet DBA met nog eens zes maanden is uitgesteld, tot 1 juli 2018.

Wat is DBA eigenlijk en moeten we er blij mee zijn?

DBA staat voor Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties. Het is de bedoeling dat ZZP’ers gaan werken met vooraf door de belastingdienst goedgekeurde overeenkomsten. Er zitten meerdere haken en ogen aan maar de lastigste lijkt mij dat je, bij twintig, zestig of tweehonderd opdrachten, je ook zoveel overeenkomsten moet opstellen. Voordat je de juiste hebt gevonden, gelezen, opgesteld en ook nog begrepen hebt, is de opdrachtgever al afgehaakt. Ik weet niet hoe het met jullie zit maar ik ben geen arbeidsjurist. En dan moet de belastingdienst al die overeenkomsten nog beoordelen en goedkeuren….

We doen ons best

Ik denk dat de slogan van de belastingdienst moet worden aangepast. Het is niet leuk en ook niet makkelijk maar wij doen ons best over twee jaar uw overeenkomst goedgekeurd te hebben.

Schijnconstructie

Door invoering van de DBA wil de overheid het aantal schijnzelfstandigen terugdringen. Als je in een schijnconstructie zit, betekent dit dat je werkt in een situatie die volgens de wet niet meer zelfstandig is. Je werkt bijvoorbeeld 40 uur per week op een vaste plek voor één opdrachtgever, die jou precies vertelt wat je wanneer moet doen. Net als een werknemer in loondienst. Die opdrachtgever geeft je echter geen contract, maar huurt jou in als zelfstandige.

Wie betaalt wat

Zowel bij de voorganger VAR als bij de DBA gaat het er om (kort door de bocht gezegd), wie draait er op voor de afdracht van loonheffing en sociale verzekeringspremies. De VAR was in het leven geroepen ter bescherming van de opdrachtGEVER. Bij de DBA kunnen zowel de opdrachtgever als opdrachtnemer overeenkomsten gebruiken die door de belastingdienst zijn opgesteld en gecontroleerd. Hier vind je voorbeelden van zo’n modelovereenkomst. Het werken met een modelovereenkomst is trouwens niet verplicht. Je kunt ook zelf beoordelen of er sprake is van loondienst.

Wat is zekerheid?

De VAR was ook niet verplicht. Als jij voor jezelf weet dat jij die ondernemer pur sang bent en er geen enkele twijfel bestaat over jouw status, dan werk je gewoon met je eigen, niet beoordeelde contract. Geen punt. Alleen kan het zijn dat de opdrachtgever wél een bepaalde zekerheid wil en alléén met jou wil werken aan de hand van zo’n vooraf beoordeelde overeenkomst.

(bronnen: Healthy Finance, Belastingdienst, ZZPServicedesk)

Lees meer..

Ik wil de CVJO nieuwsbrief!


* verplicht in te vullen