Nieuws

Wat is er de laatste tijd gebeurd bij het CVJO? Maandelijks verschijnt er een nieuwsbrief met nieuws over evenementen die we organiseren, over de aangesloten ondernemers en interessante ontwikkelingen die van invloed zijn op het ondernemerschap. Schrijf je in voor de nieuwsbrief om niets te missen.

Bart van den Belt

Gastspreker Bart van den Belt bij CVJO

Op dinsdag 28 november komt Bart van den Belt een lezing geven bij het CVJO Doetinchem van 10:00 uur tot 12:00 uur. Deze inspiratiesessie is gratis bij te wonen, maar meld je wel even aan!

Bart van den Belt heeft zich van een entertainer omgetoverd naar een spreker en trainer. Zijn missie is mensen te helpen om te worden wat ze diep van binnen zijn. Hiermee nemen mensen de verantwoordelijkheid voor wie ze zijn en dit heeft effect op alles, zowel in hun privéleven als in hun ondernemerschap.

Wie is Bart van den Belt?

Als je met Bart in gesprek bent hoef je niet bang te zijn voor ongemakkelijke stiltes. Maar hij heeft het niet graag over zichzelf. Liever praat hij over zijn passie: de wereld verbeteren, hoe dan ook.

Op zijn tiende kreeg hij een goocheldoos voor zijn verjaardag, en hij schreef zich in bij Magic Kids van Hans Kazàn. Op zijn zestiende ging hij bij attractiepark Six Flags werken. Daar heeft hij tot zijn zeventiende kindershows gedaan. Daarna ging hij fulltime aan de slag als tafelgoochelaar en met zijn eigen artiestenbureau.

Na deze succesvolle carrière als entertainer en eigenaar van een artiesten- en trainingsbureau is hij sinds 2010 actief als spreker en trainer. In 2014 is Bart uitgeroepen tot Freelancer of the Year en heeft hij de Zakelijk Succes Academy opgericht.

Lees hier zijn hele biografie >>> 

Aanmelden

Omdat we verwachten dat er veel belangstelling is voor deze inspiratiesessie en we een maximaal aantal hebben, is aanmelden noodzakelijk. Dat kan via  deze link>>> 

Spreker met humor en interactie

De combinatie van zijn opleiding als gedragskundige en zijn ervaring als entertainer zorgen ervoor dat iedere presentatie of training een mix is van verbinding, verwarring en verwondering. Met meer dan twaalf jaar podiumervaring lukt het hem telkens weer om de juiste snaar te raken. Humor, interactie én inhoud zijn de ingrediënten die hij als spreker gebruikt om ervoor te zorgen dat de boodschap blijft hangen.

 

Zakelijk succes is kunnen doen wat je leuk vindt,
met mensen om wie je geeft,
in een omgeving waarin je een verschil kunt maken

 

Lees meer..
Monique Schleicher

Starter Monique Schleicher stelt zich voor

Een week geleden(!) zette Monique Schleicher haar handtekening bij de Kamer van Koophandel. Deze enthousiaste en betrokken dame staat volop in het leven en kan nu invulling gaan geven aan haar missie: mensen weer leiderschap over hun eigen leven geven, zelf aan het roer staan en weten hoe je meebeweegt in tijden van verandering.

Ze kijkt met veel plezier terug op haar functie als hoofdconducteur bij de Nederlandse Spoorwegen waar ze samen met de reizigers vele kilometers heeft afgelegd. Vervolgens vervulde ze de functie van bedrijfscoach bij een internationale transportorganisatie. Ook begeleidde ze medewerkers, die als gevolg van de reorganisatie, het bedrijf moesten verlaten. Ze coachte de leidinggevenden die het veranderingsproces leidden.

Waar kun je Monique voor inschakelen?

Haar bedrijf draagt haar naam, Monique Schleicher. Bedrijven kunnen haar inschakelen voor:
o Coachen leidinggevende in veranderingstrajecten
o Loopbaancoaching
o Persoonlijke coaching
o Training Verandering in Organisaties (samen met Simone Jansen)

Reorganisatiecoach, loopbaancoach en VeranderCoach

Monique is van vele markten thuis. Of het nu een reorganisatie, een loopbaantraject of een veranderingsproces binnen een bedrijf betreft, zij weet er wel raad mee. Mensen die kunnen omgaan met verandering kunnen het leven van zichzelf en van anderen positief ondersteunen. Voor organisaties zal dit leiden tot gemotiveerde, betrokken en zelfbewuste medewerkers. Zij coacht de leidinggevende in zijn leiderschap en hoe hij/zij dit kan doorgeven aan de teamleden.

Als loopbaancoach gaat ze samen aan de slag en vooral ontdekken waar de soms nog onbekende talenten en passies liggen. Het aanmoedigen en uitdagen is voor haar altijd weer een bron van energie.

Haar hart gaat altijd weer sneller kloppen als VeranderCoach. Het begeleiden van het veranderingsproces geeft veel energie want ze ziet de mensen en organisaties groeien en ontwikkelen. Het is ook een kwetsbaar proces wat van haar als coach veel zorg en aandacht vraagt, maar waar ze zich helemaal in thuis voelt.

Waarom het CVJO?

De keuze voor het CVJO is ontstaan door de samenwerking met Simone Jansen. De eerste keer dat ik binnen kwam was al zo’n welkom en uitnodigend gevoel dat de keuze snel gemaakt was. Me omringen met collega-ondernemers die inspireren, ondernemen, uitdagen en ook volop delen, maakt dat ik me verder kan ontwikkelen als ondernemer. Een lekker en gezellig steuntje in de rug.

Lees meer..
doetinchemse uitdaging- Caroline Buse

Goede (Meet &) Match met CVJO

De Doetinchemse Uitdaging is een bemiddelingsbureau in vraag en aanbod. Ze verbinden een vraag van een maatschappelijke organisatie aan het aanbod van een bedrijf. Door elkaar te helpen, met gesloten portemonnee, maken we met elkaar Doetinchem een beetje mooier.

Caroline Buse is een graag geziene gast bij het CVJO. Zij is de manager van De Doetinchemse Uitdaging. Jaarlijks organiseert zij de ‘Meet & Match Markt’. Onderstaand filmpje maakt precies duidelijk waar deze Stichting voor staat.

Uitdaging voor het CVJO

“Een groot event als dit kan natuurlijk niet zonder helpende handjes. Onze vrijwilligers komen allemaal uit het bedrijfsleven en dit jaar mochten we ook gebruikmaken van een super stagiaire Sally Holstein (Graafschap College), dankzij medewerking van het CVJO. Opvallend was dat dit jaar veel ZZPers een aanbod indienden. Bijzonder aangezien ze allemaal een éénmansbedrijf zijn en toch tijd vrij kunnen vinden om een gul aanbod te doen. Bijvoorbeeld een CV check, vrijwilligersovereenkomsten, fotoshoot, vormgeving en nog veel meer. De Doetinchemse Uitdaging heeft sowieso veel te danken aan genomineerde CVJO: het is onze flex- en vergaderplek. Meerdere CVJO-ers zijn ook vaste vrijwilliger bij onze groep en we delen kennis met elkaar, om maar een paar voordelen te noemen. Met recht een zeer sociaal-maatschappelijk betrokken club van ondernemers”, aldus Buse.

Sponsoren

Caroline kijkt tevreden terug op een zeer geslaagde Meet & Match Markt op de Vijverberg. Het jaarlijkse event is geheel gratis dankzij de gulheid van vele sponsoren. Fantastische matches zijn er gemaakt, van juridische advies tot aan laptops en bouwmateriaal, waar de stichtingen in Doetinchem en omgeving enorm blij mee zijn.

De MBO-Award 2017 werd dit jaar uitgereikt door jurylid Charles Droste en Gabi Hunter aan een compleet verraste Jan van Ulst van de Groenmakers. Terecht verdiend maar ook een compliment aan alle genomineerden die het dit jaar niet geworden zijn.

Klik hier voor een impressie van de Meet & Match Markt 2017

 

Lees meer..

Volgende Ondernemerscafé: 12 januari 2018

Tijdens het Ondernemerscafé van afgelopen 3 november konden belangstellende vragen stellen aan de partners van het CVJO. Of het nu om juridische kwesties ging of over belastingzaken; de partners zaten er klaar voor.

In onze gezellige ambiance van het Centrum voor Jong Ondernemerschap hadden we onze partners bereid gevonden om allerhande vragen te beantwoorden tijdens het ‘inloopspreekuur’.

Ondernemerscafé CVJO

Nog even onze partners op een rij:

  • Rabobank
  • Van Weeghel, Doppenberg en Kamps – Notarissen | Juristen | Adviseurs
  • KAB accountants & Belastingadviseurs
  • Grootjans Advocaten
Ondernemerscafé 3 nov-3

Na afloop even nuttig en gezellig netwerken

Volgende Ondernemerscafé op 12 januari 2018

Omdat eind november, 28 november 2017 om precies te zijn, Bart van den Belt naar het CVJO komt, vervalt het Ondernemerscafé van 1 december. In het nieuwe jaar pakken we de draad weer op en ontvangen we je graag op 12 januari 2018. Als vanouds, van 16.00 tot 17.30 uur. Houd onze facebookpagina in de gaten om je aan te melden voor dit gratis netwerkevent.

Lees meer..

Ik wil de CVJO nieuwsbrief!


* verplicht in te vullen