CVJO Projecten

Op de CVJO-werkvloer ontstaan ook mooie nieuwe initiatieven. Ondernemers die samen een concept ontwikkelen of samen een opdracht voor een klant doen. Het bedrijfsleven in de Achterhoek weet ons steeds beter te vinden en benadert het CVJO regelmatig met een vraag. Een aantal voorbeelden op deze pagina.

Bedrijven Boost: jong geleerd is oud gedaan.

De afgelopen 2 jaar heeft het CVJO voor het Graafschap College in Doetinchem Bedrijven Boost georganiseerd. In 4 dagen tijd hebben we ondernemende MBO’ers een vliegende start gegeven.

Buiten het lesprogramma om, konden de ondernemers in spe zich aanmelden. Vier dagen lang kregen ze een buddy, workshops, opdrachten en ervaringsverhalen van ondernemers. Na 4 dagen geven ze een eindpitch aan een jury van ervaren ondernemers. De winnaar krijgt een prijs in de vorm van begeleiding en we zien dat er veel ondernemers doorgaan met hun droom na deze periode.

CVJO denkt mee aan de opzet, organiseert en begeleidt. Een mooie manier om kennis en ervaring te delen en deze jonge ondernemers al vroeg toegang te bieden tot het ondernemersnetwerk.

Lees meer..

Stadslab

De gemeente Doetinchem is druk bezig met de ontwikkeling van de binnenstad om de leegstand tegen te gaan. Er zijn allerlei mooie initiatieven ontstaan vanuit de bewoners en de inwoners zelf. De gemeente begeleidt en faciliteert dit proces.

Een van de vragen waar de gemeente mee worstelde was: hoe houden we de inwoners aangesloten en betrokken bij alles wat er gebeurt? De CVJO ondernemers hebben een middag meegedacht in een brainstormsessie. De sessie is voorbereid en begeleid door Marianne Kock, aanjager van het CVJO.

Er is op de die middag een mix gemaakt van deelnemers van de werkgroepen, ambtenaren en CVJO’ers. Door deze middag gaan er nu 2 studenten aan de slag om een plan voor de jongeren verder uit te werken. Ook komt er in dit najaar een evenement waarbij alle vrijwilligers elkaar beter leren kennen en van elkaar leren. Een bedankje maar ook een manier om nog meer mensen enthousiast te maken. Een mooi voorbeeld van hoe het CVJO als geheel de frisse blik en de combinatie van veel specialismes kan inzetten voor andere bedrijven.

Lees meer..