Nieuws

Wat is er de laatste tijd gebeurd bij het CVJO? Maandelijks verschijnt er een nieuwsbrief met nieuws over evenementen die we organiseren, over de aangesloten ondernemers en interessante ontwikkelingen die van invloed zijn op het ondernemerschap. Schrijf je in voor de nieuwsbrief om niets te missen.

Van schrijver naar kroegbaas in wielercafé

CVJO’er Gerrit Geuvers gaat een wielercafé starten. Hij verlaat na bijna vijf jaar het CVJO Doetinchem en begint 100 meter verder het Wielercafé Doetinchem.

Van schrijver naar kroegbaas, dat is toch geen logische stap?

Op die manier geformuleerd is het gek, maar als je het verhaal, de storytelling, centraal zet is het eerder een ander accent. Misschien is het woord café misleidend. Ik wil geen klassiek café maken maar een ontmoetingsplek voor liefhebbers van wielrennen en dan met name van de mooie verhalen, de heroïek. En daar hoort een kopje koffie bij of een biertje.

Is het wielercafé ook voor andere fietsers?

Het is zelfs voor automobilisten of mensen met een e-bike. Iedereen is welkom mits je houdt van de wielrensfeer. Er zullen wielrenners en schrijvers komen die vertellen over het leven in de koers en daarbuiten. Ook wil ik een of meer fietsen waarop je virtueel tegen de Mont Ventoux op kunt fietsen. En een massagetafel als je tijdens je tochtje door het Montferland iets te veel hebt gegeven.

Wie neem je allemaal mee om die sfeer te creëren?

Ikzelf natuurlijk, maar ik ben ook nog op zoek naar mensen die willen meedenken of die materiaal hebben dat daar een plekje kan krijgen. Dat kunnen oude racefietsen zijn of mooie parafernalia uit de koers.

Ik wil een deel van de ruimte inrichten als het Jelle Nijdammuseum. Ik ken Jelle redelijk goed, ik heb eens een expositie gemaakt van zijn wielertruien, waaronder de Gele Trui. Bij elke trui had ik een verhaal geschreven en zo de loopbaan van Jelle samengevat. Ook draaide er een eigen videocompilatie van Jelles overwinningen. Dat was constant te zien. En te horen, want het soms extatische commentaar van Mart Smeets en de koelte van Jean Nelissen maakt er een echte beleving van.

Zulke dingen komen dus in het wielercafé. Maar dan meer.

Is het een droom?

Ja, maar het is ook meer. Een droom houdt op als er een diploma moet worden gehaald. Die heb ik al binnen. En momenteel ben ik bezig met de vergunningen. Een verhaal op zich, maar dat komt niet in het Wielercafé.

Lees meer..

Ik wil de CVJO nieuwsbrief!


* verplicht in te vullen